Disclaimer

Assalamualaikum and hye visitor(s)

Welcome to my official blog
Please navigate around happily. Follow me if you like to and do write on my chatbox down below

Leaving sooner? click Here

Ilia Natasya
Thursday, 22 December 2016 • 18:52 • 0 Comment(s)

Assalamualaikum and hye


Breakfast ni boleh nak dikatakan sangat sangat crucial for almost everybody lagi2 student or those who already working. For someone who has gastric like me, haa lagilah kan. Boleh nak dikatakan kalau tak makan pagi tu confirm sakit perut punyalah.

So harini aku nak share sikit macam mana aku prepare breakfast dekat kolej setiap hari kalau kelas pagi cancel ke kelas lambat ke weekend ke. Kalau time ada kelas pukul 8 pagi tu aku just bawak biskut oat crunch tu je satu paket kecik gi kelas and done. So, let's move on to the recipe (acah je resepi)

Quaker Oats (my style) :



Ni je bahan2 yang aku guna :

1) Quaker Oats Instant Oatmeal
2) Susu Tepung Everyday. Sebab duduk kolej kan so xde peti ais nak simpan susu sejat huhu
3) Gula. Kalau dah pakai susu sejat then tak perlu la tambah gula sbb dah manis
4) Optional toppings. Kali ni aku guna Fitness Honey & Almond dengan Kacang Walnut

Korang boleh jugak tambah kekacang lain macam almond ke, gajus ke. Buah pun boleh macam kiwi, strawberry, blueberry.. Its up to your taste okay.


So oats aku tu guna dalam 4 sudu besar je. Jangan banyak2 tau karang muak tak habis huhu..


Pastu masukkan air panas dalam 3/4 cawan.. Agak2 oats tu dah tenggelam cukup la tu.. Kalau nampak macam pekat sangat tambah air panas sikit lagi. 



Then, masukkan susu tepung 2 sudu besar dengan gula 1 sudu besar. Lepastu kacau2 sampai gula dengan susu tepung tu larut dan sebati.






Last sekali masukkan topping apa2 yang korang suka.. Dah siap ! 





Selamat mencuba guys ! Kan dah kata Quaker Oats my style, cara budak2 kolej yang nak save bajet and tak cukup kelengkapan (and acah2 nak diet). But indeed, oats are the great menu to those who are saving up their money and malas nak turun gi foodcourt pepagi sebab malas mandi sejukkkk! Oppsss.. Till here then I'll see you soon !





Regret nothing, trust yourself,
Ilia Natasya




0 Comments posted :

Post a Comment


The Owner


✿ Ilia Natasya

✿ 20 Years Old

✿ Bachelor Student in UPM

✿ Engaged


Followers


Chatbox

❝Speak humbly, Listen respectfully❞



Template By: Kawaii Lady
Full Edited By: Ilia
Some stuff: