Ilia Natasya
Sunday, 1 January 2017 • 06:27 • 0 Comment(s)

Assalamualaikum and hye



Obviously sekarang memang musim final exam bagi student2 IPTA.. Minggu paling penat, stress, serabut, tak cukup tidur etc. Biar tak cukup semua tu janji cukup makan. Hahaha.. So nak dijadikan cerita haritu akak2 aku ajak keluar jalan2 Ioi City Mall (mall paling dekat dengan UPM huhu) kononnya keluar ambik angin jap la sebab dah lama duduk terperuk je dekat bilik kolej. Okay fine aku keluar walaupun esoknya ada paper Management. Orang kata jangan tolak rezeki lagi2 akak aku tengah kaya (pay day) Haha

So, cite dia kitorang nak gi makan dekat Namoo Grey Korean Cafe yang baru bukak dekat situ since aku ada dalam RM40 cash voucher hasil tangkapan masa bertanding debate haritu huhu.. But then bila aku search internet pasal kedai tu hmm.. rating dia agak rendah berbanding Dubuyo. Sape tak pernah makan Dubuyo? Dubuyo ni serious talk memang sedap. Aku dah pergi Dubuyo Ioi City, Mines, Mid Valley, you name it. Semua aku dah pernah try and semua sedap. Sangat2 memuaskan tekak aku yang cerewet yakmat. So bila dah rating rendah dari Dubuyo tu mulalah rasa tawar hati nak cuba. So, kitorang tukar destination gi makan dekat Sushi King since dah lama jugak tak makan sushi.

Bila dah sampai sushi king, order punya order inilah hasilnya..


Yang ni namanya Mixed Bento.. Dalam tu ada grilled salmon, fried chicken, crab stick dengan sos mayonis apa benda tah and nasi. Dia punya grilled salmon tu win!




Ni pulak Spicy Ramen Noodles. Akak aku yang nak ni.. Rasa dia takde la sedap sangat bagi aku. Huhu





Takoyaki ni sape je tak kenal? Haha..



Soft Shell Crab Temaki. Macam sushi biasa je cuma ada soft shell crab tu.. 




Haa ni air aku Yuzu Honey Tea. Special dari orang lain.. Orang lain minum Ice Green Tea je aku order air lain sebab aku takleh minum air green tea tu haha..




Ni list yang kitorang order pakai benda alah ni je. Yang sushi2 semua tu excluded.. Huhu



All in all memang nak pecah perut. Tapi food hunting kitorang tak stop sampai situ je. Kitorang pergi cari dessert pulak. Hahaha



Sape pernah beli benda alah ni? Serious talk aku tak pernah pun try benda ni. Haritu first time cuba (akak aku punya kerja)








Haa camtu lah rupa dia. Akak aku beli flavour chocolate. Rasa dia mcm wafer je and cara buat pun macam wafer je cuma lebih rangup and takdelah kenyang mcm makan wafer tu. Best jugaklah prup prap prup prap dah habis! Hahaha (can you see my notes there? yelah nak exam kan huhuhu)

Last but not least..



Tadaaa... Since akak aku ada voucher Baskin Robbins ni apa lagi.. Yang ni aku beli aiskrim flavour Macadamia Nuts 'n Cream kalau tak silap. Sebabnya flavour favourite aku Pralines 'n Cream takde and Hokey Pokey pun takde so yang ni pun boley.. Sedap jugak serious talk dah termasuk dlm list favourite flavours aku. Hihi


Okay bila dah lepas makan semua kitorang gi shopping jap since sales tengah menggila masa tu.. Lepastu sebelum balik kitorang gi makan lagi dekat Secret Recipe.. Tapi aku stop sampai sini je sebab asalnya nak share menu sushi king tu je hahaha.. Till here then I'll see you soon!






Regret nothing, trust yourself,
Ilia Natasya









0 Comments posted :

Post a Comment


The Owner



Email me at: asyatasya97@gmail.com


Followers


Chatbox

❝Speak humbly, Listen respectfully❞



Template By: Kawaii Lady
Full Edited By: Ilia
Some stuff: